Toekomst kleinere webshops: commerce met content

E-commerce is booming business. Zowel kleinere bedrijven, als traditionele spelers plukken de vruchten.

Evolutie

Gelukkig evolueren we naar een e-commerce die zelfs online een beleving, een gevoel, een informatieve rol begint te verlenen. Waar de beginfase van webshops een wereld van verkopen zonder meer. Ben ik terecht opgelucht dat de ‘nieuwe’ vorm van verkoop er één geworden is met kennis doorgeven met een emotie.

Waar jij vroeger het product kocht zonder iets van beleving, verschijnen er tegenwoordig webshops met een verhaal, een emotie. De kookpan die vroeger gewoon gekocht kon worden, is nu nog steeds diezelfde kookpan, maar je kan ondertussen ook gerechten lezen die het beste tot zijn recht komen in deze pan. Een totaalbeleving!

De toekomst is een combinatie van content én commerce

De Chinese e-commerce markt heeft deze combinatie reeds gesnapt. Alibaba is één van de grootste webshops die Youku Tudou in Shanghai heeft overgenomen voor 3 miljard dollar. Goed gek die Chinezen zou je denken? Toch niet!

Hetgene Alibaba te kort komt, bezit Youku Tudou wel, namelijk data. Je leest het goed. Alibaba heeft 3 miljard betaald voor content, pure data.

webshops met content

E-commerce voorbeeld

Deze bedrijven hebben de data én de technologie in huis om video’s te personaliseren op basis van jouw voorkeuren. Als een geïnteresseerde koper doorheen de Alibaba site surft en op zoek is naar een smartphone, is de kans dat acteurs – die te zien zijn in content van Youku Tudou – de smartphone gebruiken waarin jij geïntereseerd bent. Andere consumenten krijgen dan weer andere toestellen te zien waarin zij mogelijk geïnteresseerd zijn.

De drankjes die gedronken worden door de coaches van The Voice worden aangepast zodat ze overeenkomen met het consumentenpatroon van elke individuele kijker. Je kan de producten aanklikken en een uur later worden ze aan je voordeur geleverd. Het was nog nooit zo duidelijk: de combinatie tussen content en commerce is ijzersterk.

En wat met mijn kleine webshop en de content

Wat Alibaba kan, is voor jouw webshop uiteraard een onmogelijke zaak. Wat je wel kan doen is succesvolle producten koppelen aan minder succesvolle. Schrijf artikels met foto’s of waar links in verweven zijn naar jouw webshop. Een kleine illustratie om het allemaal wat duidelijker te maken.

Jij bezit een webshop van kledij. Het is rond de periode van ‘eerste communie’, schrijf waarom kinderen deze periode leuk vinden, waarom kinderen er goed moeten uitzien, bespreek de trends voor dit jaar in communiekledij. Plaats subtiel in het artikel combinaties van kledij die je zelf aanbied, of maak het nog makkelijker voor jouw klanten door direct daaronder een knop te plaatsen of tenminste een link naar deze producten op één webshop pagina.

Summary
Toekomst kleinere webshops: commerce met content | Webdolfijn
Article Name
Toekomst kleinere webshops: commerce met content | Webdolfijn
Description
E-commerce is booming business. Zowel kleinere bedrijven, als traditionele spelers plukken de vruchten. Gelukkig evolueren we naar een e-commerce met een emotie.
Author
Publisher Name
Webdolfijn.be
Publisher Logo