NL

Op het internet is veiligheid een hot item geworden. Niet enkel voor u als gebruiker van het web, maar ook als bedrijf. Weet ook dat Google de Https beveiliging als een ranking gebruikt, nog een reden om jouw website te voorzien van een SSL-beveiliging.

Wat is HTTS en SSL?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure – meer info: wikipedia) is gewoon een veilige versie van http. De ‘S’ die er dus bij komt op het einde staat voor ‘beveiligd’. U merkt dit vooral bij e-commerce websites, bijvoorbeeld om veilige transacties te maken. Of wanneer u online bankiert. Telkens ziet u in de adresbalk een groen balkje met een slot gevolgd door de HTTPS.

U mag er vanuit gaan dat de verbinding tussen u en de website veilig is.
Https-verbindingen zijn er voor 2 dingen: uw gegevens worden versleuteld, zodat het bijna onmogelijk wordt dat iemand meekijkt en ze zorgen ervoor dat uw browser de website kan valideren, zodoende u echt de website bezoekt die is aangegeven.

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een protocol dat een beveiligde verbinding maakt bij het openen van een website. Het is belangrijk om te begrijpen dat een website niet beveiligd wordt, maar het is de verbinding tussen de website en de bezoeker die versleuteld wordt. Een SSL certificaat wordt gebruikt om te corresponderen met een domein via een sessiesleutel dat de gegevens tussen server en de bezoeker versleutelt. U heeft een SSL certificaat nodig om een beveiligde HTTPS verbindingen op uw website te installeren. Door een SSL certificaat aan uw website te koppelen, krijgt u in de adresbalk HTTPS te staan. Alle gegevens worden dan over een beveiligde verbinding verstuurd en geëncrypteerd.

Waarom HTTPS?

Websites die een SSL certificaat hebben en HTTPS gebruiken, stralen meer vertrouwen en kwaliteit uit. U kan de bezoeker namelijk garanderen dat zijn gegevens via een beveiligde verbinding verstuurd worden. Een SSL creëert niet alleen vertrouwen, maar het kan dus ook ondersteuning bieden bij de conversies en de klantenwerving via uw website. Daarbovenop komt nog eens dat Google een positief effect toepast op hun zoekmachine resultaten voor websites die met HTTPS en SSL zijn voorzien. U leest het dus, enkel voordelen!

Summary
Waarom uw website/webshop beveiligen met HTTPS ?
Article Name
Waarom uw website/webshop beveiligen met HTTPS ?
Description
Op het internet is veiligheid een hot item geworden. Niet enkel voor u als gebruiker van het web, maar ook als bedrijf. Weet ook dat Google de Https beveiliging als een ranking gebruikt, nog een reden om jouw website te voorzien van een SSL-beveiliging.
Author
Publisher Name
Webdolfijn.be
Publisher Logo
hosting https ssl ssl certificaat veilige website

Lees ook

Wij delen graag onze kennis en expertise uit de digitale wereld.

Werken aan het netwerk in onze straat

Deze werken aan het netwerk zullen voor ons als digitaal bedrijf zekers moeilijkheden opleveren. Aangezien wij regelmatig verbinding moeten kunnen maken met onze servers, onze mails lezen of websites onderhouden. Van maandag...

Lees meer  

de keuze van een goede domeinnaam, denk goed na

De keuze van een domeinnaam op zich is helemaal niet moeilijk. U kiest uw naam van uzelf, uw bedrijf, uw product, uw dienst,... Echter loopt de keuze serieus goed fout. Onderstaande domeinnamen...

Lees meer  

keuze van een foute domeinnaam - webdolfijn

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes,blogposts, acties en tips? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!